Kulmaraudan myynti keskittyy rautakauppoihin

Tervetuloa blogin pariin. Tällä kertaa pohdimme metalliosien kierrätystä ja sitä miten voit hyödyntää kulmarautoja. Kulmarauta on melko laaja termi, jota käytetään kuvaamaan laajaa valikoimaa pieniä rakennus elementtejä. Kulmaraudan myynti on kovassa nousussa kierrätyskeskuksissa ja tarvitsetkin kulmarautoja esimerkiksi huonekalujen ja hyllyjen rakentamiseen. Kulmakiinnikkeitä on useita eri tyyppejä, kuten sisäkulmakiinnikkeitä, litteitä kulmakiinnikkeitä ja "L"-kiinnikkeitä. Kaikilla näillä kulmaraudoilla on sama tarkoitus - pitää levyt kiinnitettyinä neliöön tai suorakulmioon, jolloin ne pysyvät tasaisina ja rakentavat kulman.

Kulmarauta takaa sen että liitokset huonekaluissa kestävät

Kannattimien lujuus voi vaihdella suuresti, ja ne voivat kantaa painoa 10 kilosta jopa useisiin satoihin kiloihin. Mieti aina ennen kannattimien asentamista, mitä olet varastoimassa ja sen kokonaispainoa. Pieniä kiinteitä ja vahvoja kulmaraudoituksia voidaan käyttää mihin tahansa hyllyyn, kuten kirjahyllyyn, puutarhahyllyyn sekä pöydän tai tuolin nurkkaan. Pienestä koostaan huolimatta kulmarauta pitää rakennelmasi tukevana ja kestävänä. Kun rakennat kalusteita tai huonekaluja on kunnollinen kiinnitys oleellinen osa niiden kokoamista. Liitoslevy tai kulmarauta on kätevä ja kestävä tapa kiinnittää puurakenteita toisiinsa.  Puurakenteiden kulmat ovat erityisen alttiita iskuille, kulmaraudoituksen tehtävä on vahvistaa rakennelmaa ja se onkin tärkeässä asemassa mitä tulee rakenteiden kestävyyteen. Niin sanottu kulmien jäykistys voidaan tehdä kahdella eri tavalla, käytössä on yleisesti ulkoisia jäykistyksiä tai sisäpuolelle tulevia tukikappaleita. Suurin ero on se että halutaanko jättää kulmarautaa näkyville, joskus näkyvillä olevat kappaleet voivat olla hyvinkin koristeellisia. Kulmaraudat tulisi ruuvata niin monesta reiästä kuin mahdollista, näin saadaan pysyvin tuki ja kiinnitys. Kulmarauta kannattaa siis aina kiinnittää ruuveilla, jotta saat kestävimmän lopputuloksen. Kulmarauta voidaan toki kiinnittää myös nauloilla, jos se ovat sopivia.

Kulmaraudan myynti - muista myös kierrätetyt vaihtoehdot

Kulmaraudan myynti on keskittynyt rautakauppoihin. Ennen ostoksille lähtöä kannattaa mitata minkäkokoiset kulmaraudat ovat sinun tarkoitukseesi sopivia, sillä vaihtoehtoja riittää. Kulmarautoja on puisia ja metallisia, yleensä metallisista raudoista on tarjolla kierrätetyistä materiaaleista valmistettuja kappaleita. Metalliset kappaleet kestävät myös paljon paremmin painoa, joten suosittelen valitsemaan ne jos rakennat esimerkiksi varastohyllyjä tai muuta elementtiä jonka täytyy kestää painoa. Esimerkiksi Lapin Metallikierrätys Oy tarjoaa myös laadukkaat kulmaraudat projektiin kuin projektiin.


jaa