Huonekaluputki sopii monenlaisiin projekteihin

Huonekaluja etsiessä ei aina tarvitse mennä huonekalukauppaan, vaan osa huonekaluista on helppo toteuttaa itse. Huonekaluputki ja huonekaluputki neliö sopivat esimerkiksi monenlaiseen projektiin, pöydänjaloista vaatekaappiin. Pidätkö huonekalujen tekemisestä itse tai onko vanhojen huonekalujen kunnostaminen intohimosi? Siinä tapauksessa olet löytänyt juuri oikean blogin pariin, sillä täältä löydät vinkkejä sekä erilaisiin DIY-projekteihin että miten ne voi toteuttaa helposti ja yksinkertaisesti. Tämänkertainen aiheemme on miten päästä projektissa alkuun ja mitä työkaluja ja materiaaleja projekteihin tarvitsee.

Mitä työkaluja tarvitsee huonekalujen tekemiseen itse

Aloittaessa tekemään huonekaluja tai muita DIY-projekteja, sinun ei tarvitse olla mestari. Muutamilla perustyökaluilla pääsee hyvin alkuun ja taidot karttuvat projektien myötä varmasti. Itse tekemällä saa varmasti sitä mitä haluaa, mittojen mukaan tehtynä ja saattaa myös päästä halvemmalla. Aluksi kannattaa hankkia perustyökalut, joilla pääsee hyvin alkuun monien työkalujen tekemisessä. Useammissa projekteissa tarvitaan mittanauha, lyijykynä, suorakulma, saha, sirkkeli, vasara, jiirilaatikko ja käsisaha. Muut tarvittavat materiaalit riippuvat projektista, joihinkin tarvitaan nauloja, puulimaa, hiekkapaperia viimeistelyyn, maalia, siveltimiä, puuta. Monissa projekteissa voi hyödyntää jo olemassa olevia tarvikkeita ja materiaaleja ja esimerkiksi yhdistellä niitä uusien huonekalujen luomiseksi. Yksi erittäin helppo ja yleinen yhdistelmä on esimerkiksi puinen pöytälevy, joka voi olla vaikkapa vanha ovi, jonka jalkojen materiaaliksi sopii erittäin hyvin huonekaluputki.

Mistä kannattaa ottaa huomioon DIY-projekteja aloittaessa

Kannattaa lähteä liikkeelle yksinkertaisista projekteista ja siirtyä niistä taitojen karttuessa monimutkaisempiin ja enemmän taitoa vaativiin projekteihin. Monet haluavat myös suunnitella huonekalut itse, mutta internetistä ja blogeista löytyy myös paljon ohjeita erilaisiin projekteihin, joita voi hyödyntää myös omassa tekemisessä. Jos kokemusta huonekalujen rakentamisesta ei ole vielä karttunut, kannattaa ensimmäiseksi projektiksi valita esimerkiksi jokin suoraviivainen ja yksinkertainen huonekalu, kuten pieni pöytä, jota tehdessä voi harjoitella puusepäntaitojaan, kuten esimerkiksi suorien linjojen leikkaamista ja sahaamista, tarkkojen mittojen mittaamista ja suunnittelua ja erilaisten puuliitosten harjoittelua. Ensimmäiseen projektiin ei kannata käyttää kalliita materiaaleja, vaan se kannattaa ottaa harjoittelun kannalta. Suunnittelu ja mittausvaihe ovat tärkeässä osassa projektin onnistumisen kannalta, joten niihin kannattaa käyttää riittävästi aikaa, sekä myös materiaalien kartoittamiseen. Esimerkiksi Lapin Metallikierrätys Oy myy huonekaluputkia, jotka sopivat hyvin projektiin kuin projektiin.


jaa